Home » Dokumentālās

Архив за: Dokumentālās

Kategorija:

Dokumentālās

Art & Copy (2009) DVDRip


Art & Copy (2009) DVDRip
ART & COPY is a powerful new film about advertising and inspiration. Directed by Doug Pray (SURFWISE, SCRATCH, HYPE!), it reveals the work and wisdom of some of the most influential advertising creatives of our time -- people who've profoundly impacted our culture, yet are virtually unknown outside their industry. Exploding forth from advertising's "creative revolution" of the 1960s, these artists and writers all brought a surprisingly rebellious spirit to their work in a business more often associated with mediocrity or manipulation: George Lois, Mary Wells, Dan Wieden, Lee Clow, Hal Riney and others featured in ART & COPY were responsible for "Just Do It," "I Love NY," "Where's the Beef?," "Got Milk," "Think Different," and brilliant campaigns for everything from cars to presidents. They managed to grab the attention of millions and truly move them. Visually interwoven with their stories, TV satellites are launched, billboards are erected, and the social and cultural impact of their ads are brought to light in this dynamic exploration of art, commerce, and human emotion.

Kategorija:

Dokumentālās

Bēgšana no Kubas


Bēgšana no Kubas
Par Bēgšana no Kubas veidošanu un Kubā piedzīvoto dalās filmas veidotāja Odita Krenberga: „Nebija šaubu par to, ka neatkarīgu žurnālistu ierašanās Kubas režīmam nav vēlama. Ja mēs oficiāli pieteiktos, ka gribam šeit filmēt, mūs ļoti uzmanītu. Vēl nesen bijām dzirdējuši par kādas japāņu filmēšanas grupas likstām, kas divu nedēļu laikā nebija saņēmusi piekrišanu pavisam nevainīgam lūgumam – uzfilmēt Havanas kafejnīcu, kurā kādreiz uz glāzīti ruma mēdza ierasties rakstnieks Ernests Hemingvejs. Past...

Kategorija:

Dokumentālās

Latvija Otrie Divdesmit


Latvija Otrie Divdesmit
Kad ejam gar Nacionālo teātri, vai mēs atceramies, ka tieši tajā dibināja Latvijas valsti? Vai atceramies, ka krastmalā desmitiem tūkstoši cilvēku sagaidīja un nosvinēja Latvijas neatkarības atgūšanu?

Kategorija:

Dokumentālās

2012 Pasaules gala pareģojums | 2012 End of the world prophecy (2011)


2012 Pasaules gala pareģojums | 2012 End of the world prophecy (2011)
Daži tic, ka 2012. gada 21. decembrī piepildīsies Maiju pareģojums un pienāks pasaules gals. Lai noskaidrotu, ko īsti bija domājuši Maiju pareģi, Prinstonas universitātes ģeologs Ādams Malūfs apceļo pasauli. Meklējot atbildes viņš dodas uz Dienvidamerikas džungļiem, Austrālijas tuksnešiem un pasaules augstākajām virsotnēm. Intervijas ar ģeologiem, antropologiem, astronomiem un citiem zinātniekiem sniegs ieskatu par iespējamo scenāriju 2012. gada 21. decembrim.

Kategorija:

Dokumentālās

Astoņi pilnmēneši (2011)


Astoņi pilnmēneši (2011)
Cilvēcīgākā dokumentālā filma par karu, kas uzņemta Afganistānā. Filmas "Astoņi pilnmēneši" skatītājs kļūst par liecinieku notikumiem pie pašas frontes līnijas.Atklātās vīru sarunās ārpus posteņu drošajiem nocietinājumiem karavīri neslēpj savas emocijas pirms kaujas. Filmā fiksētas arī pirmās sajūtas pēc ievainojuma un domas pēc tam, kad dzīvību izglābusi bruņuvestes plāksne. Karavīri dalās ar dzīves pieredzi, kas iegūta ikdienas kaujās, kur vienmēr jūtams nāves tuvums. Kameras priekšā karavīri atļaujas arī rūgti pajokot, ka šajā "zvaigžņu karā" ar augstajām tehnoloģijām un jaunāko bruņojumu viņi stājas pretī aci pret aci ar kaujiniekiem, kuri cīnās pēc sentēvu metodēm, slēpjoties aiz akmens tikai dažu simtu metru attālumā. Šis nav stāsts par karu pret terorismu, šis ir stāsts par to, kā karš maina cilvēku. Filmas autori pavadīja 5 nedēļas vienā no bīstamākajām pasaules vietām – Kunāras ielejā Afganistānas un Pakistānas pierobežā. 

Filmu veidojuši Ģirts Straustiņš, Sandijs Semjonovs un Zane Peneze.

Kategorija:

Dokumentālās

11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)


11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)
 Ir pagājuši vairāk nekā desmit gadi kopš oficiāli par terora aktu nosauktā traģiskā notikuma 2001. gada 11. septembrī – ir daudz cilvēku, kam šī diena joprojām ir spilgtā atmiņā, un tajā piedzīvotais nekad netiks aizmirsts. Šoreiz patiesība netiek meklēta tajā, kas plānojis lidmašīnu ietriekšanos Ņujorkas Dvīņu torņos, bet gan – kā valsts iestādes reaģējušas un vēlāk rīkojušās, glābjot atgadījumā cietušos. Filmas veidotāji atklāj, ka iespējami vēl dzīvo un ievainoto cilvēku meklēšana nav noritējusi pietiekoši organizēti, turklāt glābēji strādājuši veselībai bīstamos apstākļos, paši par to neapzinoties. Vairākas ģimenes ir pieprasījušas veikt izmeklēšanu par viņu radinieku bojāejas apstākļiem, tomēr vēl līdz šim brīdim nav saņēmušas atbildes uz saviem jautājumiem. Tie ir cilvēki, kuriem šī traģiskā diena ievadīja traģisku desmitgadi, ko iezīmējuši neveiksmīgi taisnības meklējumi.

Kategorija:

Dokumentālās

Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)


Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)
The Soviet Story (Padomju Stāsts) ir latviešu režisora Edvīna Šnores uzņemta dokumentālā filma par padomju sistēmu.

Kategorija:

Dokumentālās

Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs


Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs
Šis ir videomatreāls,kurš 08.09.11 par Kārļa Skrastiņa biogrāfiju.

Kategorija:

Dokumentālās

Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]


Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]
Visplašākajā informācijas telpā jau diezgan ilgi dzīvo jēdziens "globālā sasilšana". Liekas – patiešām tik liela un nozīmīga parādība, ka tā attiecas tikai uz kādiem ļoti tāliem, ļoti lieliem spēkiem… Un tikai ieklausoties secinājumos par šīs globālās sasilšanas izpausmēm, nākas atgādināt secinājumu, ka globālās sasilšanas tiešas sekas ir klimata izmaiņas uz visas zemeslodes. Dokumentālo filmu režisors ļoti tēlaini un izteiksmīgi ievada skatītāju šo parādību izpratnē – lai būtu priekšstats par globālās sasilšanas mērogiem, sekām un cilvēka lomu un nozīmi tajā. Filma "Neērtā patiesība" nav stāsts par bezcerību, tā drīzāk ir aicinājums, protesta sauciens, lai uzrunātu katru un ikvienu, lai cilvēku sirdis un prātus pievērstu dziļajai globālā klimata krīzei, pret kuru jācīnās tūlīt, jāmobilizē visas cilvēces spēki un pārliecība.

Kategorija:

Dokumentālās

Surikāti | The Meerkats (2008)


Surikāti | The Meerkats (2008)
 Laipni lūgti surikatu ģimenītē! Mazi varoņi uz lielā ekrāna! Aizraujoša dokumentālā filma, kas stāsta par surikatiem, apbrīnojamiem tuksneša dzīvnieciņiem, kuri savstarpējās attiecības sargā līdzīgi kā mēs. Filmas centrālais varonis ir surikatu mazulis vārdā Kolo, un mēs sekojam viņa dzīves stāstam Āfrikas Kalahari tuksnesī. Filmas veidošanā izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kas stāstu par SURIKATIEM pārvērš neaizmirstamā piedzīvojumā visai ģimenei.
1 2 »
Uzmanību! Mājaslapas administrācija neuzņemas nekādu atbildību par portālā atrodamiem,
brīvi pieejamiem video (embed) kodiem, saitēm.