Home » Entries archive

Архив за: Entries archive

Kategorija:

Komēdijas

Lielais Stens | Big Stan (2007)


Lielais Stens | Big Stan (2007)
Avantūristam un neveiksminiekam Stenam Mintonam draud kādu laiku pavadīt aiz restēm. Uz pusgadu viņam izdodas vienoties par apcietinājuma atlikšanu, un šo laiku viņš izmanto, lai kļūstu par austrumu cīņu meistaru. Galu galā, nonākot aiz restēm, Stens saprot, ka treniņiem nav bijuši veltīgi. Austrumu cīņu prasme palīdz Stenam iemantot ieslodzīto cieņu un pat uzturēt cietumā draudzīgu atmosfēru. Tas pavisam nepatīk cietuma priekšniekam, kurš piedāvā Stenam izdevīgu darījumu...

Kategorija:

Romantiskās

Keita un Leopolds | Kate & Leopold (2001)


Keita un Leopolds | Kate & Leopold (2001)
Keita un viņas brālis dzīvo Ņujorkā 21 gadsimtā. Keitas bijušais draugs Stjuarts dzīvo dzīvoklī tieši virs Keitas. Stjuarts netālu no Bruklinas tilta atrod vārtus ceļošanai laikā. Stjuarts dodas atpakaļ laikā uz 18 gadsimtu, kur uzņem fotogrāfijas, bet viņu pamana vietējais iedzīvotājs Leopolds, kurš sagadīšanās pēc seko Stjuartam, un vēlāk tiek laika vārtos un nokļūst 21 gadsimtā.

Kategorija:

Drāmas

Ieslodzītais | Lock Up (1989)


Ieslodzītais | Lock Up (1989)
Pēc sešiem mēnešiem Frenks Leoni cer atkal tikt brīvībā un dara visu, lai tā tiešām notiktu. Bet viņa niknākais ienaidnieks joprojām nenorimst. Tiek panākta Frenka pārvietošana uz vietu, kas ir šausminošāka par elli, kurā katra diena ir mūža garumā, bet katrs neuzmanīgs solis var izrādīties pēdējais…

Kategorija:

Komēdijas

Seksa brauciens | Sex Drive (2008)


Seksa brauciens | Sex Drive (2008)
18 gadus vecais Ians tūlīt uzsāks mācības koledžā. Tomēr ir viena lieta, kas viņu satrauc visvairāk - viņš ir nevainīgs. Tāpēc Ians bez atļaujas paņem sava vecākā brāļa sporta auto un kopā ar labākajiem draugiem Lensu un Feliciju dodas braucienā, lai zaudētu nevainību ar kādu internetā iepazītu meiteni. Pilns smieklīgu piedzīvojumu, šis seksa brauciens izvēršas ne tikai trakās ballītēs un pārpratumos, bet arī apgriež kājām gaisā Iana dzīvi un uzskatus.

Kategorija:

Drāmas

Krēsla | Twilight (2008)


Krēsla | Twilight (2008)
17 gadus vecā Bella pēc mātes otrās laulības pārceļas uz dzīvi nelielā pilsētiņā pie tēva. Jaunajā klasē ir kāds noslēpumains puisis Edvards, kurš nelīdzinās nevienam citam - kā visi vampīri, viņš ir nemirstīgs. Edvards ir vampīrs, taču viņam nav ilkņu, un viņa ģimene izvēlējusies nedzert cilvēku asinis. Edvards ielūkojas Bellas dvēselē un atrod savai līdzīgu - tādu, ko viņš gaidījis 90 gadu. Drīz abu starpā uzvirmo kaislīgs, aizraujošs un neordinārs mīlas stāsts. Taču kad meiteni ievēro arī Džeimss, Edvardam nākas glābt meitenes dzīvību un uzveikt savas nevaldāmās slāpes... Vai īsta mīlestība to spēs?

Kategorija:

Dokumentālās

Astoņi pilnmēneši (2011)


Astoņi pilnmēneši (2011)
Cilvēcīgākā dokumentālā filma par karu, kas uzņemta Afganistānā. Filmas "Astoņi pilnmēneši" skatītājs kļūst par liecinieku notikumiem pie pašas frontes līnijas.Atklātās vīru sarunās ārpus posteņu drošajiem nocietinājumiem karavīri neslēpj savas emocijas pirms kaujas. Filmā fiksētas arī pirmās sajūtas pēc ievainojuma un domas pēc tam, kad dzīvību izglābusi bruņuvestes plāksne. Karavīri dalās ar dzīves pieredzi, kas iegūta ikdienas kaujās, kur vienmēr jūtams nāves tuvums. Kameras priekšā karavīri atļaujas arī rūgti pajokot, ka šajā "zvaigžņu karā" ar augstajām tehnoloģijām un jaunāko bruņojumu viņi stājas pretī aci pret aci ar kaujiniekiem, kuri cīnās pēc sentēvu metodēm, slēpjoties aiz akmens tikai dažu simtu metru attālumā. Šis nav stāsts par karu pret terorismu, šis ir stāsts par to, kā karš maina cilvēku. Filmas autori pavadīja 5 nedēļas vienā no bīstamākajām pasaules vietām – Kunāras ielejā Afganistānas un Pakistānas pierobežā. 

Filmu veidojuši Ģirts Straustiņš, Sandijs Semjonovs un Zane Peneze.

Kategorija:

Dokumentālās

11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)


11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)
 Ir pagājuši vairāk nekā desmit gadi kopš oficiāli par terora aktu nosauktā traģiskā notikuma 2001. gada 11. septembrī – ir daudz cilvēku, kam šī diena joprojām ir spilgtā atmiņā, un tajā piedzīvotais nekad netiks aizmirsts. Šoreiz patiesība netiek meklēta tajā, kas plānojis lidmašīnu ietriekšanos Ņujorkas Dvīņu torņos, bet gan – kā valsts iestādes reaģējušas un vēlāk rīkojušās, glābjot atgadījumā cietušos. Filmas veidotāji atklāj, ka iespējami vēl dzīvo un ievainoto cilvēku meklēšana nav noritējusi pietiekoši organizēti, turklāt glābēji strādājuši veselībai bīstamos apstākļos, paši par to neapzinoties. Vairākas ģimenes ir pieprasījušas veikt izmeklēšanu par viņu radinieku bojāejas apstākļiem, tomēr vēl līdz šim brīdim nav saņēmušas atbildes uz saviem jautājumiem. Tie ir cilvēki, kuriem šī traģiskā diena ievadīja traģisku desmitgadi, ko iezīmējuši neveiksmīgi taisnības meklējumi.

Kategorija:

Dokumentālās

Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)


Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)
The Soviet Story (Padomju Stāsts) ir latviešu režisora Edvīna Šnores uzņemta dokumentālā filma par padomju sistēmu.

Kategorija:

Dokumentālās

Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs


Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs
Šis ir videomatreāls,kurš 08.09.11 par Kārļa Skrastiņa biogrāfiju.

Kategorija:

Dokumentālās

Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]


Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]
Visplašākajā informācijas telpā jau diezgan ilgi dzīvo jēdziens "globālā sasilšana". Liekas – patiešām tik liela un nozīmīga parādība, ka tā attiecas tikai uz kādiem ļoti tāliem, ļoti lieliem spēkiem… Un tikai ieklausoties secinājumos par šīs globālās sasilšanas izpausmēm, nākas atgādināt secinājumu, ka globālās sasilšanas tiešas sekas ir klimata izmaiņas uz visas zemeslodes. Dokumentālo filmu režisors ļoti tēlaini un izteiksmīgi ievada skatītāju šo parādību izpratnē – lai būtu priekšstats par globālās sasilšanas mērogiem, sekām un cilvēka lomu un nozīmi tajā. Filma "Neērtā patiesība" nav stāsts par bezcerību, tā drīzāk ir aicinājums, protesta sauciens, lai uzrunātu katru un ikvienu, lai cilvēku sirdis un prātus pievērstu dziļajai globālā klimata krīzei, pret kuru jācīnās tūlīt, jāmobilizē visas cilvēces spēki un pārliecība.
« 1 2 ... 49 50 51 52 »
Uzmanību! Mājaslapas administrācija neuzņemas nekādu atbildību par portālā atrodamiem,
brīvi pieejamiem video (embed) kodiem, saitēm.