Home » 2012 » March » 21

Архив за: 21 March 2012

Kategorija:

Multfilmas

Klīvlenda šovs | The Cleveland Show (2009)


Klīvlenda šovs | The Cleveland Show (2009)
Ģimenes animācijas komēdija vēstī par Klīvlenda Brauna piedzīvojumiem. Daudzus gadus atpakaļ viņš solīja savai skolas mīlestībai Donnai doties uz Stūlbendu, lai sāktu jaunu dzīvi kopā ar mīļoto, viņas diviem bērniem un paša puiku Klīvlendu junioru.

Kategorija:

Drāmas

Es esmu leģenda | I Am Legend (2007)


Es esmu leģenda | I Am Legend (2007)
Netālā nākotnē pasaule ir pārdzīvojusi Apokalipsei līdzīgu katastrofu, kad epidēmijas rezultātā gandrīz pilnībā ir iznīcināta cilvēku rase, kādu to mēs pazinām līdz šim. Tagad zemeslodi apdzīvo asinskāri mutanti ar vampīru spējām un dzīvesveidu. Taču cilvēcei ir cerība uz izglābšanos. Šīs cerības vārds ir Roberts Nevils un viņš dzīvo Ņujorkā. Dienā viņš tukšajās pilsētas ielās bezcerīgi meklē izdzīvojušos, bet naktī slēpjas savā mājā, kur cenšas atrast līdzekli, lai pārvērstu mutantus atpakaļ cilvēkos.

Kategorija:

Trilleri

Geimeris | Gamer (2009)


Geimeris | Gamer (2009)
Filmas „Adrenalīns” veidotāji piedāvā!
Netālā nākotnē prāta manipulēšanas tehnoloģija ļauj cilvēkiem kontrolēt citu cilvēku darbību. Balstoties uz tās, tiek izveidota spēle, kuras ietvaros cilvēki var manipulēt ar speciāli apmācītiem kaujiniekiem visdažādākajās kaujas situācijās.

Keibls ir viens no labākajiem kontrolējamiem kaujiniekiem, kuru piespiež piedalīties spēlē pret viņa paša gribu. Viņš alkst izrauties no spēles, lai atkal kļūstu par brīvu cilvēku un atkal satiktu savu ģimeni. Taču tādēļ viņam nākas izaicināt stingro sistēmu un pretoties tai.

Kategorija:

Trilleri

Paranoja | Disturbia (2007) SUB


Paranoja | Disturbia (2007) SUB
Pēc tēva nāves Keils kļuvis paviršs, nervozs un nereti iekļūst visādās nepatikšanās. Pēc kārtējā starpgadījuma, Keilam tiek piespiests mājas arests. Dienu no dienas Keils nīkst mājās, vai mirdams no garlaicības. Meklējot kādu izklaidi, puisis sāk novērot savus kaimiņus un drīz viņa uzmanība dienu un nakti ir pievērsta kādam vīram, kuru Keils tur aizdomās par sievas slepkavību. 
Viņa aizdomas var būt viņa iztēles auglis. Bet ja nu viņam patiešām ir taisnība?

Kategorija:

Detektīvi

Austrumu solījumi | Eastern Promises (2007)


Austrumu solījumi | Eastern Promises (2007)
Noslēpumainais un pievilcīgais krievu izcelsmes šoferis Nikolajs Lužins (V. Mortensens) strādā Londonā bēdīgi slavenā austrumeiropiešu organizētās noziedzības ģimenē, kas pieder pie kriminālās brālības, pie likumīgajiem zagļiem. Ģimenes galva ir Semjons, kuru atveido Oskara balvai nominētais Armīns Millers - Štāls. Aiz Semjona - smalkā restorāna "Trans-Siberian" viesmīlīgā īpašnieka - pieklājīgā šarma patiesībā slēpjas cietsirdīgs un brutāls cilvēks. Ģimenes likteni ne reizi vien izaicinājumam pakļauj Semjona neapdomīgais un despotiskais dēls Kirils (Vinsents Kasels ), kurš izjūt lielāku saikni ar Nikolaju nekā ar savu tēvu. Nikolaja rimto dzīvi iztraucē Ziemsvētku laikā iepazītā Ziemeļlondonas slimnīcas vecmāte Anna Hitrova (Oskara balvai nominētā Naomi Vatsa). Annu dziļi satriec kādas dzemdībās mirušas pusaudzes liktenis. Anna cenšas uzmeklēt mazulītes ģimeni un radus. Viņas rīcībā nonāk mirušās meitenes dienasgrāmata, kas rakstīta krievu valodā, un Anna vēlas tajā sameklēt atbildes uz saviem jautājumiem. Annas māte Helēna (Šineida Kjūsaka) necenšas viņu no tā atrunāt, bet viņas iekarsīgais tēvocis Stepans (Ježijs Skoļimovskis) brīdina viņu, ka tas var beigties bēdīgi. Viņam ir pamats tā domāt, jo Annas interese par dienasgrāmatu ir izraisījusi sašutumu un niknumu likumīgo zagļu aprindās. Semjons un Nikolajs līdz šim ir bijuši uz vienu roku, bet nu, kad Anna neatlaidīgi pūlas noskaidrot patiesību, Nikolajs gluži negaidīti nonāk krustcelēs: kā pusē nostāties? Nikolaja darba devēji neatlaižas, un viņam ir jāizšķiras, kam viņš var un kam vajadzētu uzticēties. Vairāku cilvēku dzīvību - ieskaitot arī viņējo - apdraud slepkavību un nodevības apburtais loks, un atmaksas mieles skar gan ģimeni, gan pašas Londonas tumšākos nostūrus.

Kategorija:

Komēdijas

Burbuļvannas laika mašīna | Hot Tub Time Machine (2010)


Burbuļvannas laika mašīna | Hot Tub Time Machine (2010)
Pēc trakas ballītes, neskaitāmiem dzērieniem un kokteiļa bākā četri labākie draugi pamostas astoņdesmitajos. Viņi, protams, neatceras, kas notika iepriekšējā naktī un kā viņi nokļuva 1986.gadā. Vienīgais, ko viņi zina ir tas, ka pirms nokļūšanas pagātnē, visi sēdēja un priecājās burbuļvannā... Spilgti krāsainajā 1986.gadā, kad vēl nebija izdomāta nedz iepazīšanās internetā, nedz „viagra”, un kad Maikls Džeksons vēl bija melnādains, visiem draugiem nākas atrast atbildes uz ļoti nozīmīgiem jautājumiem.

„Burbuļvannas laika mašīna” jau nodēvēta par 2010.gada „Paģirām”! Turklāt astoņdesmitie tagad ir modē!

Kategorija:

Multfilmas

Kā pieradināt pūķi | How to train your Dragon (2010)


Kā pieradināt pūķi | How to train your Dragon (2010)
Filmas notikumu centrā ir vikingu pusaudzis Hikaps no Berkas salas, kur kaujas ar pūķiem ir dzīves veids. Tuvojas iesvētības, kad kauja ir viņa lielā iespēja pierādīt sevi tēvam un visai ciltij. Taču, kad viņa ceļā trāpās ievainots pūķis un kļūst par viņa draugu, visa pasaule sagriežas kājām gaisā. 

Kategorija:

Komēdijas

Es Mīlu Tevi Filip Moris | I Love You Phillip Morris (2009)


Es Mīlu Tevi Filip Moris | I Love You Phillip Morris (2009)
 Stīvena Rasela (Džims Kerijs) dzīve rit pavisam parasti - viņš ir laimīgi precējies, strādā vietējā policijas nodaļā, ir krietns draudzes loceklis. Taču satiksmes negadījums apgriež viņa dzīvi kājām gaisā - viņš nolemj izdzīvot savu dzīvi visā pilnībā, arī ja tas nozīmētu pārkāpt likumu.Par izkrāptām apdrošināšanas prēmijām, viltotiem dokumentiem, kredītkartēm un tamlīdzīgām pretlikumīgām darbībām Stīvens nonāk cietumā, kur sastop Filipu Morisu (Jūens Makgregors). No ieslodzījuma viņš izkļūst, taču nonāk aiz restēm atkārtoti. Liekot lietā dažnedažādas viltības, Stīvens pamanās izkļūt no cietuma četras reizes - un tas viss mīlestības dēļ!

Kategorija:

Multfilmas

Toms un Džerijs | Tom&Jerry (1992)


Toms un Džerijs | Tom&Jerry (1992)
Vecā māja kurā dzīvo Toms un Džerijs tiek pārdota un nojaukta kā rezultātā mūžsenie ienaidnieki nokļūst uz ielas. Palikuši bez mājām viņi nolemj mest pie malas vecos ķīviņus un censties kopīgiem spēkiem izdzīvot šajā svešajā pasaulē. Tur arī viņi satiek jaunu draugu, mazo bāreni Robinu, kura ir aizbēgusi no mājām, lai dotos meklēt kalnos pazudušo tēvu. Taču viņas ceļā šķēršļus liek ļaunā auklīte Figa, viņas slīpētais draugs - advokāts un citi, kas tīko pēc Robinas tēva bagātībām.

Kategorija:

Šausmenes

Pareģojums | Knowing (2006)


Pareģojums | Knowing (2006)
Daudzi tic, ka Atklāsmes grāmata pareģo šausminošus nākotnes notikumus, kas vēstīs par Antikrista ierašanos Zemes virsū. Vai šis brīdis jau būtu pienācis? ASV vēstnieka ģimenē gaidāms priecīgs notikums - ir jādzimst bērniņam. Bet dzemdībās puisēns mirst un tēvs izlemj pieņemt citu tikko dzimušu zēnu. Ģimene ir laimīga, bet pēc kāda laika seko notikumi, kas liek iesaistītajiem saprast,ka zēns nav neviens cits, kā Sātana dēls.

Kategorija:

Drāmas

Kad dzīve aizrit gar acīm | The Life Before Her Eyes (2007)


Kad dzīve aizrit gar acīm | The Life Before Her Eyes (2007)
Ir pagājuši jau piecpadsmit gadi kopš traģiskās apšaudes mazpilsētiņas skolā. Tā izrādījās liktenīga arī abām draudzenēm Daienai un Morīnai. Tik dažādas bija abas šīs meitenes: Morīna – priekšzīmīga un kārtīga, ar pieticīgiem sapņiem par nākotni, kas saistīta galvenokārt ar ģimenes izveidošanu, Daiena – mūžīgā dumpiniece un nemiera cēlāja, ar vienu vienīgu mērķi – tikt no šīs garlaicīgās nomales projām. Taču tad pienāca brīdis, kad abu priekšā nostājās klasesbiedrs ar šaujamieroci rokā un paziņoja, ka dzīvu atstās tikai vienu no abām...

Kategorija:

Asa sižeta

No Parīzes ar mīlestību | From Paris with Love(2010)


No Parīzes ar mīlestību | From Paris with Love(2010)
 Jauniņais ASV vēstniecības Francijā darbinieks tiek iesaistīts pārgalvīgos notikumos, kad viņam tiek uzticēts sastrādāties ar augstas pakāpes ASV izlūkdienesta darbinieku, kurš atsūtīts uz Parīzi novērst terorakta draudus...

Kategorija:

Detektīvi

Pielikt punktu | Gettin' Square (2003)


Pielikt punktu | Gettin' Square (2003)
Votsijs, kas tikko iznācis no cietuma, apņēmies sākt jaunu dzīvi. Viņa paziņas – sīks krāpnieks Džonijs un zaglis Daba – arī ir ceļā uz labošanos. Ieslodzījums ir palicis pagātnē, un visi trīs apņēmušies tajā nekad neatgriezties. Katru viņu soli uzcītīgi novēro Ieslodzīto uzraudzības komisija. Tomēr puišiem nākas pamatīgi nopūlēties, lai savu solījumu pildītu...

Kategorija:

Romantiskās

Durvis aizveras | SLIDING DOORS (1998)


Durvis aizveras | SLIDING DOORS (1998)
Kādu rītu Helēna steidzoties pie metro vagona pagūst pēdējā brīdī – durvis jau veras ciet. Un tālāk – Helēna dzīvo un notikumi risinās kā divās realitātēs, atkarībā no tā, vai jaunā sieviete paguva iekāpt vagonā, vai arī durvis aizvērās un viņa palika uz perona... Abos gadījumos tālākie notikumi risinās visai atšķirīgi. Galvenajā lomā joprojām ir Helēna, bet katrā realitātē iezīmējas cits liktenis, darbībā iesaistās citi cilvēki... Kā apliecinot nejaušības lomu cilvēka liktenī, kā pierādot to, ka nejaušība patiesībā ir likumsakarība ar attiecīgām nenovēršamām sekām...
Filmai seši apbalvojumi un divas nominācijas.

Kategorija:

Trilleri

Nezūdošais Ļaunums: Dzīve Pēc Nāves | Resident Evil: Afterlife (2010)


Nezūdošais Ļaunums: Dzīve Pēc Nāves | Resident Evil: Afterlife (2010)
Pasaulē, kuru izpostījis nāvējošais vīruss, Alice(Milla Jovovich) turpina savu ceļojumu, lai atrastu izdzīvojušos un nogādātu tos drošībā. Viņas cīņa pret Umbrella Corparation sasniegusi jaunas virsotnes, bet Alice saņem negaidītu palīdzību no sena drauga. Viņi dodas uz Losandželosu, bet šis ceļojums draud beigties nāvējošā slazdā…

Kategorija:

Drāmas

Slēgtā sala | Shutter Island (2010)


Slēgtā sala | Shutter Island (2010)
1954. gads. Tiesu izpildītājs Tedijs Daniels (Leonardo di Kaprio) dodas uz cietumu garīgi slimiem noziedzniekiem attālā Šatera salā, lai izmeklētu pacientes-slepkavas pazušanu. Izmeklēšana norisinās veiksmīgi līdz brīdim, kad Tedijs atrod pieradījumus, ka cietuma speciālisti ārstē savus pacientus ar nelikumīgām metodēm. Drīz stipra vētra atgriež salu no civilizācijas, un Tedijs kopā ar pārinieku kļūst par noslēpumainās salas gūstekņiem. Notikumi strauji attīstās, un drīz vien Tedijs sāk šaubīties visā - gan savā atmiņā, gan savā pāriniekā, gan par to, kas notiek viņa prātā...

Kategorija:

Komēdijas

Skats no augšas | View from the Top (2003)


Skats no augšas | View from the Top (2003)
Donna Džensena ir jauna un godkārīga būtne, kuras dzīve dzimtajā Amerikas mazpilsētā Nevadas štatā šķiet apstājusies. Sapņojot par nākotni, Donna visu redz košās krāsās. Viņas karstākā vēlēšanās ir kļūt par pirmās klases lidmašīnas stjuarti, un viņa ir gatava uz visu, lai būtu viena no labākajām un redzētu pasauli. Donna iestājas stjuartu kursos, kurus vada ekscentrisks augstas klases stjuarts Džons Vitnijs. Bet ceļš uz panākumiem "nav rozēm kaisīts", un sarežģījumi liek uzdot jautājumu - vai grūtību dēļ atteikties no sapņiem, vai darīt visu, lai mērķi tomēr sasniegtu.

Kategorija:

Šausmenes

Sarkanās Rozes nams | Rose Red(2002)


Sarkanās Rozes nams | Rose Red(2002)
Vai tiešām mājā, kuru dēvē par "Sarkano Rozes namu" mīt spoki? Lai to noskaidrotu, profesore Džoisa Rīrdone uzaicina sešus ekstrasensus ar dažādām spējām ņemt dalību bīstamā eksperimentā: pamodināt mājā mītošos pārdabiskos spēkus. Taču paliekot ilgāk, viņi saprot, ka atmodinājuši ne tikai pašu namu, bet arī tajā mītošo ļauno spēku...

Kategorija:

Piedzīvojumu

Titānu cīņa |Clash of the Titans (2010)


Titānu cīņa |Clash of the Titans (2010)
Persejs - starp cilvēkiem uzaudzis dievu dēls, nespējis nosargāt savu ģimeni no ļaunā pazemes valdnieka, piekrīt nostāties bīstamas misijas galvgalī. Perseja uzdevums ir uzveikt pazemes valdnieku, pirms viņš atņem varu pašam Zevam un izlaidīs brīvībā pazemes valstības dēmonus. Kopā ar drošsirdīgajiem kareivjiem Persejs dodas seno pasauļu labirintos, kuros viņu gaida asinskāri dēmoni un neiedomājami briesmoņi. Cīņās ar viņiem Persejam ir lemts kļūt par sava likteņa pavēlnieku un apjaust savu dievišķo spēku.

Kategorija:

Komēdijas

Dirsspārdis | Kick-Ass (2010) Bez cenzūras


Dirsspārdis | Kick-Ass (2010) Bez cenzūras
BRIDINAJUMS! Šis filmas tulkojums ir bez cenzuras,atklati rupja valoda. Tapec neiesakam skatities berniem lidz 16.

Deivs Lizevskis ir parasts vidusskolnieks, kurš dzīvo ar saviem vecākiem un ir liels komiksu fans.Viņš nav nekāds sportists, zubris vai geimeris.Brīvajā laikā skatās filmas,fantazē par anglenes učeni vai kopā ar saviem draugiem pavada laiku lasot komiksus.Kādu dienu viņam ir līdz kaklam regulāras, vietējo huligānu izdarības un viņš nolemj rīkoties.Neskatoties uz to, ka viņš nebija nekāds dižais kauslis, nebija savā labākajā formā un ka tas ir pilnīgs neprāts, viņš mēģina kļūt par supervaroni.

Kategorija:

Multfilmas

G-Force: Specvienība |G-Force (2009)


G-Force: Specvienība |G-Force (2009)
 Jau vairāk kā 100 gadus valdība ir trenējusi un izmantojusi dzīvniekus kā spiegu aģentus. Bet tagad ir noticis kaut kas tāds, kas pārspēj visu to, ko zinātne var iedomāties. Jūrascūciņu superkomanda, kura darbojas ASV valdības labā, tiek iesaistīta slepenā, praktiski neizpildāmā misijā, lai glābtu pasauli no prātu izkūkojuša zinātnieka. Specvienība "G-Force" - pūkaini un bez žēlastības - viņi ir sagatavoti visgrūtākajiem uzdevumiem.

Kategorija:

Šausmenes

Katakombas | Catacombs (2007)


Katakombas | Catacombs (2007)
 "Katakombas" piedāvā kulta šausmu filmas "Zāģis" veidotāji. Kāda jauna sieviete ierodas Parīzē un nokļūst deju burziņā katakombās - 200 jūdžu garā pazemes labirintā, kurā dažādos laikos apraktas septiņu miljonu cilvēku mirstīgās atliekas. Viņa nomaldās labirintos un drīz vien apjauš, ka deju pasākums un izklaide ir beigusies. Viņai pa pēdām kaut kas seko… Vienā no galvenajām lomām - populārā dziedātāja Pink.

Kategorija:

Asa sižeta

Atgriezēji | Repo Men (2010) SUB


Atgriezēji | Repo Men (2010) SUB
 Notikumi risinās nākotnē. Kompānija "The Union” izgatavo dārgus mehāniskus orgānus, kurus ir iespējas iegādāties uz nomaksu. Kompānijai ir arī tumšā puse, ja nauda netiek laikā nomaksāta par orgānu, tad kompānija sūta savus profesionāļus sauktos par "Repo Men”, kuru uzdevums ir atgriezt orgānu kompānijai, to izņemot no dzīva vai miruša ķermeņa. Viens no šiem profesionāļiem ir Remy(Jude Law), kurš izcili pilda savus darba pienākumus. Bet, kad viņš reiz, pildot savus darba pienākums, pats ir spiests iegūt sev mākslīgo orgānu - sirdi. Un par to viņam ir jāmaksā milzīga naudas summa ik mēnesi. Bet mākslīga sirds tomēr nestrādā pilnvērtīgi, līdz ar to Remy nevar pildīt savus darba pienākumus tik pat augstā līmenī kā agrāk. Un līdz ar to vairs nespēj nomaksāt savu kredītu. Kompānijai nav nekādu kompromisu, viņa sūta savu spicāko kareivi, Remy bijušo darba kolēģi un cīņu biedru Jake (Whitaker) pēc Remy sirds…

Kategorija:

Trilleri

Nolaupītā | Taken (2008)


Nolaupītā | Taken (2008)
 Braiens Milzs ir izbijis specdienesta darbinieks. Viņam ir 17 gadus veca meita Kima, kas dzīvo kopā ar māti un viņas jauno vīru. Kad meita ar draudzeni izdomā doties uz Parīzi, tēvs negribīgi, tomēr atļauj viņai braukt. Meitenes apmetas kādā dzīvoklī, un brīdī, kad Kima sazvanās ar tēvu, viņām uzbrūk albāņu banda, kas nodarbojas ar sieviešu tirdzniecību. Braiens nekavējoties dodas uz Parīzi, apņēmies par katru cenu atrast meitu. Liekot lietā specdienestā iegūtās iemaņas, viņš sameklē noziedzniekus, un viens pats uzsāk cīņu, lai izglābtu meitu un atriebtos viņas pāridarītājiem.

Kategorija:

Asa sižeta

Neiznīcināmie | The Expendables (2010)


Neiznīcināmie | The Expendables (2010)
Filma „Neiznīcināmie" ir šīs vasaras spilgtākais jaunums. Pirmo un pēdējoreiz visas spraiga sižeta filmu megazvaigznes saspēlējas vienā projektā – 80 miljonus dolāru kases grāvējā „Neiznīcināmie". Sviedri, lodes, eksplozijas un spriedze – šo filmu nav jāskatās, tā jāizdzīvo.Ienaidnieku acīm viņi ir gaistošas ēnas... Nakts tumsā slēptuvi raduši rēgi. Silvestrs Stalone, Arnolds Švarcnēgers, Brūss Viliss, Džeisons Stethems, Džets Lī, Mikijs Rurks, Dolfs Lundgrēns – šie vārdi apliecina, ka 20.augustā jūs sagaida pasaules mēroga pirmizrāde – piedzīvojumu filma „Neiznīcināmie", kurā sapulcējusies īsta spraiga sižeta filmu zvaigžņu armija! Bārnijs Rossas (atveido Silvestrs Stalone) ir cilvēks, kuram nekas nav zaudējams. Tieši viņš vada četru skarbo vīru bandu, kas apņemas paveikt citiem neiespējamo. Viņi dodas uz Dienvidameriku, lai gāztu kādas mazas valsts nežēlīgo diktatoru. Sākumā šķietami labu peļņu nesošais darbs izvēršas par skarbāko pieredzi dzīvē – no jauna jāpārrvērtē draudzība, jāpiedod nodevība, kā arī... jāizdzīvo.

Kategorija:

Fantastika

Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku | The Last Airbender (2010)


Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku | The Last Airbender (2010)
Gaisa, ūdens, zemes un uguns ciltis vieno kopīgs liktenis, taču negaidīti uguns cilts pret pārējām uzsāk karu, kas turpinās teju gadsimtu. Cerības uz mierīgu nākotni ir izplēnējušas.

Ans (Noah Ringer) atklāj, ka viņš ir avatārs, kuram piemīt unikālas spējas – pārvaldīt visas četras dabas stihijas. Viņš apvieno spēkus ar Kataru (Nicola Peltz) – ūdens stihijas pavēlnieci un viņas brāli Soku (Jackson Rathbone), lai atjaunotu līdzsvaru kara plosītajā pasaulē.

Filmas pamatā milzīgu popularitāti ieguvušais Nickelodeon animācijas TV seriāls. Filma „Pēdējais gaisa pavēlnieks” ir pirmā nodaļa Ana un viņa sabiedroto cīņā par izdzīvošanu.

Kategorija:

Drāmas

Nimfomānes dienasgrāmata | Diary of a Sex Addict (2008)


Nimfomānes dienasgrāmata | Diary of a Sex Addict (2008)
Viņa ir simpātiska, izglītota un materiāli nodrošināta 28 gadus veca sieviete. Turklāt viņai ir ļoti brīvi uzskati par seksu, viņa nemitīgi meklē jaunus piedzīvojumus, lai apmierinātu neremdināmo seksuālo ziņkāri un kaisli. Viņa pārguļ ar ko vien vēlas, kad vien vēlas, padarot seksu par dzīvesveidu. Šāds dzīvesveids kļūst par prostitūciju, kurā viņa piepilda karjeru, bet arī atrod mīlestību

Kategorija:

Komēdijas

Atkal 17 | 17 Again (2009)


Atkal 17 | 17 Again (2009)
 Ko tu darītu, ja dzīve tev dotu otru iespēju? Būdams vidusskolnieks 1989. gadā, Maiks O`Donels ir basketbola komandas zvaigzne ar spožu nākotni pēc skolas. Neskatoties uz to, Maiks ziedo nākotnes plānus par labu savai draudzenei Skārletai un bērnam, kuru kā izrādās viņa jau gaida. Divdesmit gadus vēlāk, Maika slavas dienas ir palikušas tālu aiz muguras - viņa laulības ar Skārletu ir izjukušas, darbā vajā neveiksmes, bet viņa bērni uzskata tēti par lūzeri. Brīnumainā veidā, Maiks negaidīti pārvēršas 17 gadīgā pusaudzī un saņem vēl vienu iespēju no jauna iekārtot savu dzīvi.

Kategorija:

Fantastika

Lēcējs | Jumper (2008)


Lēcējs | Jumper (2008)
Nelaimes gadījums ļauj Deividam atklāt, ka viņam piemīt neparastas spējas - viņš var acumirklī nokļūt tieši tur kur vēlas. Viņš var redzēt saullēktu 20 reižu dienā - pabrokastot uz ēģiptiešu Sfinksas, pēc tam pasērfot Austrālijas piekrastē, nokļūt uz vakariņām Parīzē un baudīt desertu Japānā. Viņš var izkļūt cauri sienām, lai piekļūtu visu banku seifiem un dzīvot bezbēdīgu dzīvi. Viņš atklāj, ka lēkšanai ir tikai divi priekšnosacījumi: tu vari lēkt uz vietu, ko tu patlaban redzi, un tu var lēkt uz vietu kur tu esi bijis, vai redzējis kaut vai tikai fotogrāfijā, ja vien tu vizuāli spēj to atcerēties Baudot labklājību un brīvību, viņš sastop puisi ar tādām pat spējām un uzzina, ka nav vienīgais - Lēcēju ir daudz un pret tiem cīnās organizācija - Bruņinieki- kas devuši zvērestu iznīcināt viņus visus. Bēgot no ienaidnieka, Deivids mēģina atrisināt noslēpumu, kas saistīts ar viņas mātes pazušanu pirms daudziem gadiem.

Kategorija:

Romantiskās

Eņģeļu pilsēta (1998)


Eņģeļu pilsēta (1998)
Bet ja nu eņģeļi tomēr dzīvotu tepat, uz zemes, starp mums...? Neredzami, nesajūtami? Un, ja viens no viņiem iemīlētos vienā no cilvēkiem? Bet vai šādai mīlestībai ir nākotne?

Kategorija:

Asa sižeta

Adrenalīns 2 |High Voltage (2009)


Adrenalīns 2 |High Voltage (2009)
 Nevaldāmais Čevs Čelioss atgriežas! Tagad viņam nāksies ķert ķīniešu gangsteri, kas ir nolaupījis viņa sirdi, ieliekot tā vietā mehānismu, ko nepieciešams ik pa laikam uzlādēt ar elektrību, lai tā darbotos...

Kategorija:

Romantiskās

Kuprainais kalns |Brokeback Mountain (2005)


Kuprainais kalns |Brokeback Mountain (2005)
Ganot aitas gleznainajā Kuprainā Kalna apvidū Vaiomingā, kovboji Eniss un Džeks kļūst par draugiem, taču drīz vien saprot, ka vairs nespēj viens bez otra. Nespēj, kaut arī apzinās, ka viņu attiecības nav iespējamas, tām jākļūst par noslēpumu – apkārtējie pret gejiem tolaik vēl izturējās kā pret spitālīgajiem. Vasarai beidzoties, pienāk laiks šķirties, puiši aizbrauc katrs uz savu pusi, ar gadiem apprecas, rada bērnus. Taču joprojām nespēj aizmirst viens otru un vietu, kur bijuši laimīgi – Kupraino Kalnu...

Kategorija:

Asa sižeta

Izrēķināšanās Bronksā | Hung faan aau (1995)


Izrēķināšanās Bronksā | Hung faan aau (1995)
 Honkongas policists Kuns atbraucis uz Ņujorku apciemot savu tēvoci Bilu, kuram gaidāmas kāzas. Tēvocis tikko pārdevis Bronksā piederošo veikaliņu, un tā jaunā, skaistā īpašniece Elēna Kunam šķiet gana labs iemesls, lai ciemošanos pagarinātu... Turklāt jaunajai sievietei vajadzīga palīdzība!

Kategorija:

Romantiskās

Jauns mēness | The Twilight Saga: New Moon (2009)


Jauns mēness | The Twilight Saga: New Moon (2009)
Bella Svona (Kristena Stjuarte) ir satriekta par mīļotā - vampīra Edvarda Kalena (Roberts Patinsons) - pēkšņo aizbraukšanu, bet mierinājumu viņa rod draudzībā ar neatvairāmo Džeikobu Bleku (Teilors Lotners). Negaidot viņa tiek ierauta vampīru izseno ienaidnieku - vilkaču - pasaulē, un tas ir pārbaudījums Bellas uzticībai.

"Krēslas" sāgas pamatā ir populārā grāmatu sērija. Otrā filma „Jauns mēness" kinoteātros visā pasaulē un arī Latvijā būs skatāma novembrī. Pirmā filma "Krēsla" ir kļuvusi par sensāciju un kultūras fenomenu, filmas kases ieņēmumi pasaulē sasniedz 380 miljonus dolāru.

Kategorija:

Drāmas

Solis augšup 2 | Step Up 2: The Streets (2008)


Solis augšup 2 | Step Up 2: The Streets (2008)
Skaistā un karstasinīgā ielu dejotāja Endija nolemj mācīties Merilendas mākslas un deju skolā. Skola ir elitāra, bet viņa pati nāk no pavisam parastas vidusšķiras ģimenes. Tāpēc Endijai nākas smagi mācīties un cīnīties par savu vietu uz deju grīdas un ārpus tās. Deju stundās Endija sastop skolas labāko dejotāju Čeisu, un drīz starp abiem jauniešiem rodas jūtas. Tomēr rodas nopietni šķēršļi, kad Čeiss un Endija nolemj piedalīties nelegālās ielas deju sacensībās, kas draud ar izslēgšanu no skolas...

Kategorija:

Drāmas

Reiss 93 | Flight 93 (2006)


Reiss 93 | Flight 93 (2006)
2001. gada 11. Septembrī Amerikas Savienotajās Valstīs tiek nolaupītas četras lidmašīnas. Pēc tam, kad trīs no tām jau ir izpildījušas savu uzdevumu, Reisa nr. 93 pasažieri un personāls cenšas cīnīties pretī četriem lidmašīnas sagūstītājiem un atgūt vadību pār to. Balstīta uz patiesiem notikumiem, šī filma ir stāsts par Reisu nr. 93, kurš tika pārņemta teroristu kontrolē 11. septembrī, taču nesasniedza savu mērķi, pateicoties pasažieriem, kuri stājās pretī teroristiem.

Kategorija:

Romantiskās

Džērsijas meitene | Jersey Girl (2004)


Džērsijas meitene | Jersey Girl (2004)
 Ollijs (Bens Aflekss) savā karjerā kā Ņujorkas reklāmas aģents ir sasniedzis spīdošo virsotni - viņa perfektajā dzīvē ir skaista sieva (Jenifera Lopeza) un elegants dzīvoklis Manhetenā. Taču vienā brīdī dzīve sagriežas ar kājām gaisā, kad viņa sieva dzemdībās mirst... Ollijs kļūst par vientuļo tēvu un drīz zaudē arī darbu, tāpēc spožo Manhetenas dzīves stilu ir jāiemaina pret meitas labklājību Ņūdžersijā, kur abus dzīves pabērnus- dēlu un mazmeitu, uzņem viņa tēvs (Džordžes Kerlins). Pavisam nemanot viņa dzīvē ienāk kāda sieviete (Līva Tailere), kas Ollijam māca novērtēt īstās dzīves vērtības

Kategorija:

Komēdijas

Uzmini, kurš | Guess Who (2005)


Uzmini, kurš | Guess Who (2005)
Vecākiem allaž lielus pārdzīvojumus sagādā iepazīšanās ar topošajiem znotiem. Taču Persijs Džonss ir šokēts, iepazīstoties ar meitas izredzēto - nēģeru ģimenē grasās ieprecēties baltais! Lai gan Persijs jau laikus ir sagatavojis vispārīgu "meitas aizsardzības programmu", dažas lietas viņš nav ņēmis vērā. It īpaši iespēju, ka, strīdoties ar puisi, izpelnīsies ģimenes sieviešu nicinājumu un sieva viņu pametīs pašā kāzu jubilejas priekšvakarā. Palikuši divatā, nākamais vīratēvs un znots ir spiesti izstrādāt stratēģiju kā izlūgties piedošanu savām mīļotajām, panākot, ka abas atgriežas mājās.

Kategorija:

Fantastika

Tauriņa efekts | Butterfly Effect, The (2004)


Tauriņa efekts | Butterfly Effect, The (2004)
 Evans Treborns ir pazaudējis laika izjūtu. Viņa dzīves izšķirošie mirkļi, to skaitā arī viņa bērnības šausminošie notikumi, ir pazuduši aizmirstībā. Atlicis ir neskaidru atmiņu rēgs un ap viņu sagandētās bērnības draugu dzīves. Jau kopš bērnības pēc psihologa ieteikuma Evens ir veicis ikdienas ierakstus piezīmju burtnīcās. Būdams koledžas students, viņš pārlasa pierakstīto un piedzīvo pēkšņu, neizskaidrojamu likteņa pavērsienu, nonākot pagātnē. Tas puisim liek saprast, ka burtnīcas, kuras glabā zem savas gultas, ir transporta līdzeklis, ar kura palīdzību ir iespējams atgriezties savā bērnībā un atgūt atmiņas. Tomēr katrs ceļojums laikā izraisa haosu viņa ikdienā un rada nepieciešamību atgriezties bērnu dienu laikos atkal un atkal. Pēc pieredzētā Evans vēlas mainīt savu bērnības draugu, īpaši Keilijas – viņa mūža mīlestības - sabojātos likteņus. Evans dodas atpakaļ laikā, bruņojies ar pašreizējo prātu savā bērnības izskatā, lai pārveidotu vēsturi un izdzēstu šausminošo pieredzi no draugu un citu mīļoto cilvēku dzīvēm.

Kategorija:

Fantastika

Tauriņa Efekts II | The Butterfly Effect 2 (2006)


Tauriņa Efekts II | The Butterfly Effect 2 (2006)
 Notiek negadījums, un Nika draudzene ar draugiem iet bojā autokatastrofā.Pēc avarījas Nikam sāk rādīties halucinācijas un skatoties uz vecām bildēm,kuras kaut ko nozīmē, viņš nezināmā veidā tiek atsviests pagātnē, lai mainītu notikumus. Bet izmainot pagātni, tiek mainīta arī nākotne, kas krietni sarežģī Nika dzīvi.

Kategorija:

Komēdijas

Ko vēlas meitene | What a Girl Wants (2003)


Ko vēlas meitene | What a Girl Wants (2003)
17 gadīgajai Dafnei ir viss, ko ikviena meitene var vēlēties: viņa ir jauna, skaista un stilīga, viņai ir lieliskas attiecības ar māti un iespējām pilna nākotne. Taču viņas lielākā vēlēšanās ir sastapt tēvu, kuru viņa nekad nav redzējusi. Viņa dodas uz Londonu, kur piedzīvojumu pilnos meklējumos sastop ne tikai savu tēvu, bet arī pirmo mīlestību.

Kategorija:

Komēdijas

Bildinājums | Proposal, the (2009) SUB


Bildinājums | Proposal, the (2009) SUB
Pār ambiciozās un enerģiskās Ņujorkas izdevniecības vadītājas Margaretas galvu ir savilkušies negaisa mākoņi - viņas uzturēšanās atļauja ASV ir beigusies un viņai draud deportācija atpakaļ uz Kanādu. Lai nepazaudētu darbu, viņai atliek tikai viena iespēja - likt kādam no saviem padotajiem bildināt viņu un noslēgt fiktīvas laulības. Vai arī bildināt kādu pašai...

Kategorija:

Komēdijas

Misters 3000 | Mr 3000 (2004)


Misters 3000 | Mr 3000 (2004)
Reiz beisbolists Stens Ross bija zvaigzne. Neviens nesauca viņu citādi kā vien par Misteru 3000 — pēc rezultatīvo metienu skaita. Viņš devās atpūtā slavas zenītā, taču liktenis izspēlēja ar viņu ļaunu joku. Pēc desmit gadiem trim no viņa metieniem atzīst par neieskaitītiem. Tagad Stens var ieiet vēsturē nevis kā zvaigzne, bet kā lielākais sporta neveiksminieks. Patmīlīgais Ross tūdaļ paziņo, ka atgriežas sportā, lai atgūtu savu titulu. Tikai kā 47 gadus vecs veterāns spēs konkurēt ar daudz jaunākiem un agresīvākiem spēlētājiem? Vai arī viņam nāksies samierināties, ka rekordu laiks ir pagājis?

Kategorija:

Komēdijas

Ostins Pauers: Spiegs kurš mani iz... | Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)


Ostins Pauers: Spiegs kurš mani iz... | Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)
Ostins Pauers ir visstilīgākais, visnekaunīgākais un visnevaldāmākais no visiem slepenajiem aģentiem! Taču viss viņa šarms var izzust vienā mirklī, jo Pauera lielākais ienaidnieks doktors Ļaunums ar laika mašīnas palīdzību nodomājis atgriezties 1960. gados un nolaupīt Pauera modžo, kas padara ar seksu apsēsto spiegu pievilcīgu pretējā dzimuma acīs! Un tas nu Paueram būtu ļaunāk pat par nāvi!

Kategorija:

Romantiskās

Mīlestība un citas katastrofas | Love and Other Disasters (2006)


Mīlestība un citas katastrofas | Love and Other Disasters (2006)
Amerikāniete no britu modes žurnāla "Vogue" cenšas palīdzēt nokārtot privāto dzīvi saviem draugiem. Bet draugi viņai ir ļoti dažādi: Kaimiņš-gejs-scenārists Pīters, dzejniece Talulla, galerists Finlijs un fotogrāfa palīgs Paulo...

Kategorija:

Piedzīvojumu

Mērijas Braiantas neticamais ceļojums | The Incredible Journey of Mary Bryant (2005)


Mērijas Braiantas neticamais ceļojums | The Incredible Journey of Mary Bryant (2005)
Rit 18. gadsimts. Jaunā sieviete sodīta par kādu sīku zādzību, un viņai lemts kopā ar citām noziedzniecēm kuģī doties uz Austrāliju. Ceļojums rit cietumsargu uzraudzībā. Tāds ir sākums Mērijas Braiantas piedzīvojumiem. Notikumi veido viņas likteni, kurā nejaušības, apstākļi un citu cilvēku griba izrādās noteicošie. Mērija gaida bērnu, kura tēvs ir cietumnieks Vills, sodīts par kontrabandu. Vēlāk viņa apprecas ar Villu, pēc pirmā bērna – meitiņas Šarlotes viņa dzemdē arī dēlu, kuru nosauc par Emanuelu. Viņas dzīvē nozīmīgs kļūst britu virsnieks Ralfs Klārks, kura labvēlība un palīdzība vairakkārt vērš labāku Mērijas stāvokli. Un tāpat viņš bieži šķērso Mērijas ceļu tad, kad viņa kopā ar vīru un bērniem cer izkļūt brīvībā, cenšas kaut ko mainīt savā dzīvē. Klārka loma Mērijas liktenī kļūst aizvien lielāka, īpaši pēc tam, kad no viņa rokas iet bojā Vills: greizsirdīgais Klārks nošauj Mērijas vīru... Traģiskais ceļojums turpinās - te viešot cerības, te sagraujot ticību jebkādu pārmaiņu iespējai.

Kategorija:

Asa sižeta

Augstuma robeža | Vertical Limit (2000)


Augstuma robeža | Vertical Limit (2000)
 Pēc traģiskā nelaimes gadījuma kalnos, kad bojā gāja Annijas un Pītera tēvs, brālis un māsa viens no otra ir attālinājušies. Pēc trim gadiem liktenis atkal saved abus kopā, turklāt visnotaļ dramatiskos apstākļos. Annija kopā ar kādu turīgu uzņēmēju cenšas uzkāpt otrajā augstākajā pasaules smailē K2, taču laika apstākļi strauji pasliktinās un viņi tiek ierauti kalnu aizā. Pīters kopā ar vairākiem palīgiem dodas glābt māsu un bagāto piedzīvojumu meklētāju… Dārga katra sekunde, jo tādā augstumā un aukstumā cilvēki nav spējīgi ilgi izdzīvot, kur nu vēl lavīnas.

Kategorija:

Multfilmas

Ledus laikmets 3: Dinozauru ēra | Ice Age 3 Dawn ot the Dinosaurs (2009)


Ledus laikmets 3: Dinozauru ēra | Ice Age 3 Dawn ot the Dinosaurs (2009)
Filmu "Ledus laikmets" un "Ledus Laikmets 2" varoņi ir atgriezušies, gatavi jauniem piedzīvojumiem. Skrets joprojām nododas nenotveramās zīles medībām (iespējams, ka meklējot to, viņš atradīs mīlestību). Menijs un Elija gaida mazuļa piedzimšanu, sliņķis Sids mēģina iztēloties ģimenes dzīvi, rūpējoties par nočieptām dinozaura olām, bet zobenzobu tīģeris Djego apsver, vai viņš nav kļuvis pārāk mīkstčaulīgs, tik daudz laika pavadot draugu kompānijā. Dodoties glābt nelaimē nokļuvušo Sidu, draugi nokļūst neparastā pazemes pasaulē, kur aci pret aci sastopas ar dinozauriem un ir spiesti cīnīties gan ar zvēriem, gan augiem. Šeit, kur briesmas uzglūn ik uz soļa, liktenis viņus saved kopā ar vienacainu zebieksti Baku - nepagurstošu dinozauru mednieku.

Kategorija:

Komēdijas

Kas sliktāks vēl var būt | What's The Worst That Could Happen (2001)


Kas sliktāks vēl var būt | What's The Worst That Could Happen (2001)
Kevinam Kefrijam pieder tik daudz kas... un vairums tā visa ir zagts. Taču viņam vēl nav diezgan – Kevins ir nolēmis aplaupīt miljardieri Maksu Fērbenksu. Taču šoreiz viņš ir izvēlējies nepareizo upuri – Makss zagli pieķer un, notvēris nozieguma vietā,... aplaupa! Kevinam neizdodas pierādīt, ka gredzens, ko Makss pasludina par savu, pieder viņam pašam. Veiksmes gredzens! Lai to atgūtu, Kevins ir gatavs uz visu!

Kategorija:

Komēdijas

Bīstamās spēles | Cruel Intentions (1999)


Bīstamās spēles | Cruel Intentions (1999)
Stāsts par nežēlīgu kaislību rotaļu, kurā pastāv tikai viens noteikums– nekad neiemīlēties... Sebastjans un viņa pusmāsa Ketrīna dzīvi uztver kā aizraujošu spēli. Viņi ir jauni, neticami bagāti, skaisti un... bez sirdsapziņas. Viņu jauno upuri sauc Anete – Sebastjans ir saderējis, ka pavedinās principiālo meiteni. Derību likmes ir augstas. Taču notiek neparedzētais – siržulauzējs iemīlas savā rotaļlietā.

Kategorija:

Komēdijas

Stūlbs un vēl stūlbāks | Dumb and Dumber (1994)


Stūlbs un vēl stūlbāks | Dumb and Dumber (1994)
Herijs un Loids ir divi bezsmadzeņu neveiksminieki, kuri mēģina atgriest koferi tā skaistajai īpašniecei, kurš ir pilns ar naudu. Pēc ķibeļu pilnā ceļojuma viņi ierodās sniegainajā Espenā, Kolorādo un cenšas atrast sievieti. Bet vai viņiem tas sekmēsies?

Kategorija:

Šausmenes

Asiņainā Valentīndiena | My Bloody Valentine (2008)


Asiņainā Valentīndiena | My Bloody Valentine (2008)
Pirms desmit gadiem miermīlīgā pilsētiņā kāds maniaks nogalināja 22 cilvēkus. Tās dienas notikumus dēvēja par Asiņainās Valentīndienas slaktiņu... Pēc desmit gadu prombūtnes jaunietis vārdā Toms atgriežas savā dzimtajā pilsētā. Taču siltas uzņemšanas vietā viņš saņem aizdomas un neuzticību. Pilsētnieki ir pārliecināti, ka tieši viņš ir vainīgs senajā noziegumā. It īpaši pēc tam, kad līdz ar Toma atgriešanos slepkavību vilnis atsākas no jauna... Un tikai Sāra, Toma mūža mīlestība, ir pārliecināta, ka viņš nav vainīgs...

Kategorija:

Komēdijas

Lielais Stens | Big Stan (2007)


Lielais Stens | Big Stan (2007)
Avantūristam un neveiksminiekam Stenam Mintonam draud kādu laiku pavadīt aiz restēm. Uz pusgadu viņam izdodas vienoties par apcietinājuma atlikšanu, un šo laiku viņš izmanto, lai kļūstu par austrumu cīņu meistaru. Galu galā, nonākot aiz restēm, Stens saprot, ka treniņiem nav bijuši veltīgi. Austrumu cīņu prasme palīdz Stenam iemantot ieslodzīto cieņu un pat uzturēt cietumā draudzīgu atmosfēru. Tas pavisam nepatīk cietuma priekšniekam, kurš piedāvā Stenam izdevīgu darījumu...

Kategorija:

Romantiskās

Keita un Leopolds | Kate & Leopold (2001)


Keita un Leopolds | Kate & Leopold (2001)
Keita un viņas brālis dzīvo Ņujorkā 21 gadsimtā. Keitas bijušais draugs Stjuarts dzīvo dzīvoklī tieši virs Keitas. Stjuarts netālu no Bruklinas tilta atrod vārtus ceļošanai laikā. Stjuarts dodas atpakaļ laikā uz 18 gadsimtu, kur uzņem fotogrāfijas, bet viņu pamana vietējais iedzīvotājs Leopolds, kurš sagadīšanās pēc seko Stjuartam, un vēlāk tiek laika vārtos un nokļūst 21 gadsimtā.

Kategorija:

Drāmas

Ieslodzītais | Lock Up (1989)


Ieslodzītais | Lock Up (1989)
Pēc sešiem mēnešiem Frenks Leoni cer atkal tikt brīvībā un dara visu, lai tā tiešām notiktu. Bet viņa niknākais ienaidnieks joprojām nenorimst. Tiek panākta Frenka pārvietošana uz vietu, kas ir šausminošāka par elli, kurā katra diena ir mūža garumā, bet katrs neuzmanīgs solis var izrādīties pēdējais…

Kategorija:

Komēdijas

Seksa brauciens | Sex Drive (2008)


Seksa brauciens | Sex Drive (2008)
18 gadus vecais Ians tūlīt uzsāks mācības koledžā. Tomēr ir viena lieta, kas viņu satrauc visvairāk - viņš ir nevainīgs. Tāpēc Ians bez atļaujas paņem sava vecākā brāļa sporta auto un kopā ar labākajiem draugiem Lensu un Feliciju dodas braucienā, lai zaudētu nevainību ar kādu internetā iepazītu meiteni. Pilns smieklīgu piedzīvojumu, šis seksa brauciens izvēršas ne tikai trakās ballītēs un pārpratumos, bet arī apgriež kājām gaisā Iana dzīvi un uzskatus.

Kategorija:

Drāmas

Krēsla | Twilight (2008)


Krēsla | Twilight (2008)
17 gadus vecā Bella pēc mātes otrās laulības pārceļas uz dzīvi nelielā pilsētiņā pie tēva. Jaunajā klasē ir kāds noslēpumains puisis Edvards, kurš nelīdzinās nevienam citam - kā visi vampīri, viņš ir nemirstīgs. Edvards ir vampīrs, taču viņam nav ilkņu, un viņa ģimene izvēlējusies nedzert cilvēku asinis. Edvards ielūkojas Bellas dvēselē un atrod savai līdzīgu - tādu, ko viņš gaidījis 90 gadu. Drīz abu starpā uzvirmo kaislīgs, aizraujošs un neordinārs mīlas stāsts. Taču kad meiteni ievēro arī Džeimss, Edvardam nākas glābt meitenes dzīvību un uzveikt savas nevaldāmās slāpes... Vai īsta mīlestība to spēs?

Kategorija:

Dokumentālās

Astoņi pilnmēneši (2011)


Astoņi pilnmēneši (2011)
Cilvēcīgākā dokumentālā filma par karu, kas uzņemta Afganistānā. Filmas "Astoņi pilnmēneši" skatītājs kļūst par liecinieku notikumiem pie pašas frontes līnijas.Atklātās vīru sarunās ārpus posteņu drošajiem nocietinājumiem karavīri neslēpj savas emocijas pirms kaujas. Filmā fiksētas arī pirmās sajūtas pēc ievainojuma un domas pēc tam, kad dzīvību izglābusi bruņuvestes plāksne. Karavīri dalās ar dzīves pieredzi, kas iegūta ikdienas kaujās, kur vienmēr jūtams nāves tuvums. Kameras priekšā karavīri atļaujas arī rūgti pajokot, ka šajā "zvaigžņu karā" ar augstajām tehnoloģijām un jaunāko bruņojumu viņi stājas pretī aci pret aci ar kaujiniekiem, kuri cīnās pēc sentēvu metodēm, slēpjoties aiz akmens tikai dažu simtu metru attālumā. Šis nav stāsts par karu pret terorismu, šis ir stāsts par to, kā karš maina cilvēku. Filmas autori pavadīja 5 nedēļas vienā no bīstamākajām pasaules vietām – Kunāras ielejā Afganistānas un Pakistānas pierobežā. 

Filmu veidojuši Ģirts Straustiņš, Sandijs Semjonovs un Zane Peneze.

Kategorija:

Dokumentālās

11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)


11. septembris - apslēptā patiesība | The Secret History of 9/11 ( 2006)
 Ir pagājuši vairāk nekā desmit gadi kopš oficiāli par terora aktu nosauktā traģiskā notikuma 2001. gada 11. septembrī – ir daudz cilvēku, kam šī diena joprojām ir spilgtā atmiņā, un tajā piedzīvotais nekad netiks aizmirsts. Šoreiz patiesība netiek meklēta tajā, kas plānojis lidmašīnu ietriekšanos Ņujorkas Dvīņu torņos, bet gan – kā valsts iestādes reaģējušas un vēlāk rīkojušās, glābjot atgadījumā cietušos. Filmas veidotāji atklāj, ka iespējami vēl dzīvo un ievainoto cilvēku meklēšana nav noritējusi pietiekoši organizēti, turklāt glābēji strādājuši veselībai bīstamos apstākļos, paši par to neapzinoties. Vairākas ģimenes ir pieprasījušas veikt izmeklēšanu par viņu radinieku bojāejas apstākļiem, tomēr vēl līdz šim brīdim nav saņēmušas atbildes uz saviem jautājumiem. Tie ir cilvēki, kuriem šī traģiskā diena ievadīja traģisku desmitgadi, ko iezīmējuši neveiksmīgi taisnības meklējumi.

Kategorija:

Dokumentālās

Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)


Padomju stāsts | The Soviet Story (2008)
The Soviet Story (Padomju Stāsts) ir latviešu režisora Edvīna Šnores uzņemta dokumentālā filma par padomju sistēmu.

Kategorija:

Dokumentālās

Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs


Kārlis Skrastiņš. Dzelzsvīrs
Šis ir videomatreāls,kurš 08.09.11 par Kārļa Skrastiņa biogrāfiju.

Kategorija:

Dokumentālās

Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]


Neērtā patiesība | An Inconvenient Truth [2006]
Visplašākajā informācijas telpā jau diezgan ilgi dzīvo jēdziens "globālā sasilšana". Liekas – patiešām tik liela un nozīmīga parādība, ka tā attiecas tikai uz kādiem ļoti tāliem, ļoti lieliem spēkiem… Un tikai ieklausoties secinājumos par šīs globālās sasilšanas izpausmēm, nākas atgādināt secinājumu, ka globālās sasilšanas tiešas sekas ir klimata izmaiņas uz visas zemeslodes. Dokumentālo filmu režisors ļoti tēlaini un izteiksmīgi ievada skatītāju šo parādību izpratnē – lai būtu priekšstats par globālās sasilšanas mērogiem, sekām un cilvēka lomu un nozīmi tajā. Filma "Neērtā patiesība" nav stāsts par bezcerību, tā drīzāk ir aicinājums, protesta sauciens, lai uzrunātu katru un ikvienu, lai cilvēku sirdis un prātus pievērstu dziļajai globālā klimata krīzei, pret kuru jācīnās tūlīt, jāmobilizē visas cilvēces spēki un pārliecība.

Kategorija:

Dokumentālās

Surikāti | The Meerkats (2008)


Surikāti | The Meerkats (2008)
 Laipni lūgti surikatu ģimenītē! Mazi varoņi uz lielā ekrāna! Aizraujoša dokumentālā filma, kas stāsta par surikatiem, apbrīnojamiem tuksneša dzīvnieciņiem, kuri savstarpējās attiecības sargā līdzīgi kā mēs. Filmas centrālais varonis ir surikatu mazulis vārdā Kolo, un mēs sekojam viņa dzīves stāstam Āfrikas Kalahari tuksnesī. Filmas veidošanā izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kas stāstu par SURIKATIEM pārvērš neaizmirstamā piedzīvojumā visai ģimenei.

Kategorija:

Dokumentālās

Patiesība par Noasa šķirstu | The Truth Behind The Noah's Arc (2010)


Patiesība par Noasa šķirstu | The Truth Behind The Noah's Arc (2010)
Vecās Derības notikumu datēšana liek noprast, ka 2400 gadu pirms Kristus dzimšanas Dievs lika vīram vārdā Noass uzbūvēt milzu kuģi. Kamēr pārējā cilvēce gāja bojā briesmīgajā vētrā, Noass, viņa ģimene un izraudzītie dzīvnieki izdzīvoja. Vairākus mēnešus viņi dreifēja prom no dzimtās Mezopotāmijas, mūsdienu Irākas teritorijas. Bībelē stāstīts, kā šķirsts beidzot piestāja Ararata kalnā, kas atrodas pie mūsdienu Turcijas austrumu robežas. Ararata ielejas un pārejas atrodas uz slavenā Zīda ceļa. Senajos laikos šajā reģionā sajaucās dažādas kultūras, un visās uzpeld Noasa šķirsta stāsta motīvi. Daudzi uzskata, ka kāds atradums Turcijas austrumos ir Noasa šķirsta atliekas. Vai tas ir iespējams? Šo jautājumu no dažādiem skatupunktiem apskati dažādi speciālisti, sākot no ģeologiem un beidzot ar kristīgās ticības speciālistiem.

Kategorija:

Dokumentālās

Patiesība par Bermudu trijstūri


Patiesība par Bermudu trijstūri
Teikām apvītais rajons Atlantijas okeāna ziemeļos starp Bermudām, Floridu un Puertoriko izraisījis ne vienu vien diskusiju par tā patieso dabu – šeit nokritušās lidmašīnas un nogrimušie kuģi šķietami pazuduši bez pēdām. Skeptiķi steidz atrast tradicionālajā zinātnē balstītus pretargumentus, taču patiesi fanātiķi tic šī mistiskā trīsstūra pārdabiskajai būtībai. Dokumentālā filma apkopo dažādus viedokļus, sākot ar pavisam racionāliem un beidzot ar citplanētiešiem un zudušo Atlantīdu. Viens no piemēriem ir teorija par elektromagnētisko miglu, kas rada traucējumus lidaparātu un kuģu darbībā. Vai šāda parādība dabā ir iespējama? Kā tā rodas, vai tai ir zinātniski pierādījumi un vai to ir iespējams paredzēt? Kamēr vieni Bermudu trīsstūrim cenšas piemērot fizikas likumus, citi dodas pazudušo transporta līdzekļu meklējumos.

Kategorija:

Dokumentālās

Patiesība par apļiem labības laukos | The Truth Behind... The Crop Circles (2010)


Patiesība par apļiem labības laukos | The Truth Behind... The Crop Circles (2010)
21. gadsimtā ir palicis kāds vēl neatminēts noslēpums – ik gadu kā no zila gaisa labības laukos uzrodas dīvaini ornamenti. Vai tos radījušas ārpuszemes dzīvības formas? Vai tie ir cilvēku pūliņu rezultāts? Dokumentālā filma pēta faktus un cenšas atklāt patiesību par mītiskajiem apļiem labības laukos. Tie rodas visā pasaulē, tomēr lielākā daļa tiek atklāta nelielā Dienvidrietumanglijas rajonā – Viltšīrā. Būdama slavena ar pagānu rituāliem, gadsimtiem ilgi Viltšīra saistījusies ar noslēpumainības gaisotni. Šeit bieži redzētas šķietami neizskaidrojamas, pārdabiskas parādības. Apļi visbiežāk parādās svētvietu tuvumā, periodā no aprīļa līdz augustam, kad laukos aug labība.

Kategorija:

Dokumentālās

Titaniks - Neizstastitie Stasti | Titanic - Untold Stories (1998)


Titaniks - Neizstastitie Stasti | Titanic - Untold Stories (1998)

 Vel neredzeti fakti par titanika boja eju. Saja filma Carlzs Hass izvedis mus caur Atlantijas okeana ziemeldalas dzelmem. Filma ir apkopotas vel neraditas vestules, neraditi kadri un nedzirdeti viedokli.

Kategorija:

Dokumentālās

Patiesība Par Apļiem Labības Laukos | The Truth Behind Crop Circles (2010)


Patiesība Par Apļiem Labības Laukos | The Truth Behind Crop Circles (2010)
21. gadsimtā ir palicis kāds vēl neatminēts noslēpums – ik gadu kā no zila gaisa labības laukos uzrodas dīvaini ornamenti. Vai tos radījušas ārpuszemes dzīvības formas? Vai tie ir cilvēku pūliņu rezultāts? Dokumentālā filma pēta faktus un cenšas atklāt patiesību par mītiskajiem apļiem labības laukos. Tie rodas visā pasaulē, tomēr lielākā daļa tiek atklāta nelielā Dienvidrietumanglijas rajonā – Viltšīrā. Būdama slavena ar pagānu rituāliem, gadsimtiem ilgi Viltšīra saistījusies ar noslēpumainības gaisotni. Šeit bieži redzētas šķietami neizskaidrojamas, pārdabiskas parādības. Apļi visbiežāk parādās svētvietu tuvumā, periodā no aprīļa līdz augustam, kad laukos aug labība.

Kategorija:

Piedzīvojumu

Nacionālie dārgumi | National Treasure (2004)


Nacionālie dārgumi | National Treasure (2004)
Mērķtiecīgu cilvēku grupa nodarbojas ar senlaicīgu dārgumu meklēšanu - komandas galvgalī atrodas Bendžamins Franklins Geitss, kuram šī nodarbe ir ģimenes lieta. Šoreiz meklējamais objekts ir lāde, kuru esot ierakuši Džordžs Vašingtons, Tomass Džefersons un Bendžamins Franklins un kurā ir noslēpti prātam neaptverami dārgumi, bet karte lādes atrašanai ir iekodēta ASV Neatkarības deklarācijaI otrā pusē. Meklējumu gaitā komanda sadalās divās naidīgās pusēs, padarot dārgumu meklēšanu par vēl bīstamāku sacensību. 
Uzmanību! Mājaslapas administrācija neuzņemas nekādu atbildību par portālā atrodamiem,
brīvi pieejamiem video (embed) kodiem, saitēm.